HP FV

Габрово е домакин на I-то Балканско първенство по хандбал за юноши и девойки

 

Близо 300 състезатели, треньори, съдии, делегати и ръководители пристигат в Габрово утре за участие в първото Балканско първенство по хандбал за юноши и девойки. Организатори на проявата, която ще се проведе в дните от петък до неделя, са Българската федерация по хандбал, Министерството на физическото възпитание и спорта и Балканската хандбална федерация. Възрастовата група, за която е първенството, е родени 1996/1997 година. В турнира ще участват отбори от пет балкански страни – България, Турция, Черна Гора, Македония и Косово.

 

Националните гарнитури на България са водени от треньорите Йордан Джипов и Илия Върбанов. В юношеския представителен тим са повикани 13 състезатели. По-голямата част от тях са играчи на „Черно море” (Варна) – Михаил Пенев, Динко Господинов, Веселин Китанчев, Бранимир Балчев, Ивелин Христов, Асен Спасов, Деян Иванов, Йордан Попов и Димитър Георгиев. От „Добруджа” са Николай Костадинов, Свилен Христов и Златан Петров, а от „Асти” (Хасково) - Станислав Михалев. Помощник на старши-треньора Йордан Джипов е Светослав Божков.

 

В разширения състав на девойките са включени 19 състезателки от осем отбора. Шест са представителките на ХК”Бъки” – Станислава Николова, Нона Христова, Деница Панайотова, Милена Великова, Михаела Петрова и Лора Сарандева.

 

Останалите националки са Елизабет Оморегие, Александра Антонова и Ралица Димитрова от „Шугър” (Плевен), Ивон Петкова, Кристина Стефанова и Габриела Янкова от „Етър 64” (Велико Търново), Милена Евтимова и Магдалена Ботева от „Нове” (Свищов), Пламена и Кремена Георгиеви от „Хасково”, Йорданка Тодорова от „Панагюрище”, Кристин Иванчева от ЦСКА и Жанета Найденова от „Васил Левски” (Нови Пазар). Помощнички на Илия Върбанов са треньорките Зоя Стефанова и Петя Панчева.

 

Турнирът започва в петък. Ще се играе по системата „всеки срешу всеки”. В първия и втория ден ще се изиграят по осем срещи в зала „Орловец” (по четири при юношите и девойките), а в неделя преди обед са последните четири мача. Съдии на срещите ще бъдат българските рефери от международна и кандидат-международна категория, плюс двойка от Черна гора.

 

По време на Балканиадата ще се проведе и семинар за българските съдии и делегати по хандбал. По молба на БФХ от европейската хандбална федерация ще изпратят лектор. Това ще бъде членът на съдийската комисия към ЕХФ – Жири Конечни от Чехия.

 

Източник: Габрово СпортАвтор: Светозар Гатев   Добавена: 07.09.2011 17:29


Затвори
Сайт от OmiCode
_