HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

0.4°C

времето в габрово

Влажност: 83%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.285
Щатски долар USD 1   1.458
Австралийски долар AUD 1   1.486
Швейцарски франк CHF 1   1.595
Чешка крона CZK 100   7.724
Датска крона DKK 10   2.63
Хонконгски долар HKD 10   1.873
Новозеландски долар NZD 1   1.125
Полска злота PLN 10   4.339
Руска рубла RUB 100   4.707
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

В Дряново апелират гражданите да се преброят електронно

 

Общинската преброителна комисия в Дряново за пореден път апелира към населението да се включи в 17-тото преброяване на населението и жилищния фонд през интернет. Срокът за това е до 24 часа на 9 февруари т.г, а от 10-ти този месец до 20 часа на 28-мо число ще се извърши и класическото преброяване, чрез хартиена преброителна карта.

 

За целта ще се ползват услугите на преброители, които ще се легитимират със служебна карта със снимка и уникален номер. Самоличността им може да бъде проверена в Общинската преброителна комисия, с председател Румяна Дъчева – секретар на Общинска администрация Дряново или чрез обаждане на единния телефонен номер за цялата страна 0700 16 310.

 

"Преброяването е важно събитие, което циклично се провежда през 10 години. Преброяването на населението е единствения източник на данни за броя на хората в страната, в отделните населени места, по пол и възраст, образование, занаятие, вероизповедания, етническа принадлежност. Въпросите от анкетната карта са за вас и членовете на вашите домакинства, но не и за собствеността ви - вашите доходи или данъци, които плащате". С тези думи областният управител на Габрово Мариян Костадинов даде старт на Преброяване 2011 наред с директора на Териториалното статистическо бюро в Габрово Георги Цветков.

 

Чрез електронното преброяване освен показвайки на Европа нивото на грамотност и приемане на новите технологии, Българското правителство ще спести значителни средства, които биха могли да бъдат насочени към други полезни дейности, каза още областният управител.

 

Припомняме, че за първи път, в една и съща година, преброяване на населението и жилищния фонд ще се проведе във всички страни членки на ЕС. Европейският парламент сам определи това да се случи през 2011 годината, а целта е да се осигури съпоставимост и сравнение на данните в различните държави.

 

България е първата страна от Европейския съюз, която започна преброяването, и една от седемте страни-членки, които въведох


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 03.02.2011 08:53

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

795 души с чуждо гражданство живеят в Област Габрово, според данни от последното преброяване.

Нови обяви

Безплатно на ски в Пампорово Унищожаване на вредни насекоми, ... Лекарствени стоки и медицински ... Продавам коледни пуйки ВЕЛУКС България ЕООД Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

Габрово  дом на хумора  Априловска гимназия  Уеб камера Габрово  24.01.2011  Севлиево  Габрово днес  Търси  Спорт  обяви  пътни произшествия  градски транспорт  Празник на Габрово  Онлайн камера  спортни облекла  ученически баскетбол момичета 8-10 клас  Камери  18.09  Тодоровден в Етъра  фенкупа  акция  Бизнес  Ymca  прогноза  marina magazin krepegi  добави обява  проверки на пътя  габрово инфо  ЦДГ  община 
Сайт от OmiCode
_