HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Всички празници в един ден – Няма време!

 

Повече от 30 български празника ще бъдат отбелязани само в един ден – 21 май 2011 година. Ние, габровци, никога нямаме време за нищо, но маите, с техните предсказания за 2012-та година сложиха лимит на световното време. И тъй като мотото на Карнавала е „Няма време”, затова и организаторите решиха всички габровци и гости на града да честват празниците на българския народ по време на карнавалното шествие.

 

Според главния организатор на фиестата – Слави Бонев, нямаме време да живеем, а в същия момент се създават нови технологии и ние не може да не се съобразим с фактора време. До миналата година зачитахме фактора пари, който беше важен, но като че ли времето заема все повече място в нашето ежедневие. Затова и веселият акцент на Карнавала ще бъдат картини от български празници, които са над 30 - Коледа, Нова година, Ивановден, Гергьовден, Съединението… Така ще покажем на света, че макар да няма време да живеем, имаме време да празнуваме.

 

Организаторите пазят картините в тайна, но, за да бъде събуден интересът, издадоха, че на Гергьовден, освен овчарите, празнуват и носещите името Георги, а много видни държавници в този ден са именници.

 

На карнавалното шествие ще бъдат засегнати и социалните проблеми, които винаги са ни съпътствали. Такова е и преброяването. Според Слави Бонев, след като знаем колко хора са останали в България – може да сложим един брояч на митниците и на летищата и той, включен на обратно броене, да отчита хората, които напускат страната. Той ще сбърка с около 10 %, тъй като толкова се връщат. По този начин няма да има нужда да се дават много пари в следващото преброяване. Предстоящите избори също ще намерят място в шествието, както и тото милионерите – единствените останали, тъй като едни са починали, другите са по затворите, а някои са осъдени и за неплатени данъци.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 27.04.2011 12:16

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

Железният светилник  нова транспортна схема  новини kriminalni gabrovo  Севлиево  разписание на автобуси  КОНЦЕРТИ  дом на хумора и сатирата  габрово новини  Камери  реклма в габрово  театър  транспорт  пгт Габрово  ронда  Трявна  връх шипка  времето в габрово  обяви за коли  пролетно почистване  прогноза за времето  прогноза  Etyra  КОНЦЕРТ  Ymca  traduzir a pagina para o portugues  уеб камери  Ð¾Ñ‰Ðµ обувки  ФК Янтра  ВиК  проекти 
Сайт от OmiCode
_