HP FV

Габрово

Изработка на интернет сайтове

Времето в Габрово

 

4.4°C

времето в габрово

Влажност: 89%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.271
Щатски долар USD 1   1.42
Австралийски долар AUD 1   1.473
Швейцарски франк CHF 1   1.601
Чешка крона CZK 100   7.826
Датска крона DKK 10   2.628
Хонконгски долар HKD 10   1.828
Новозеландски долар NZD 1   1.124
Полска злота PLN 10   4.485
Руска рубла RUB 100   4.644
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Война и мир за „Лукойл”

 

Рано тази сутрин на сайта си Агенция „Митници” обяви, че с решение на директора на агенцията се прекратява действието на лицензите за управление на данъчни складове „Нефтохим Бургас” и Нефтен терминал „Росенец” на лицензирания складодържател „Лукойл Нефтохим Бургас” АД.

 

Решението е връчено на дружеството вчера, 26 юли, и влиза в сила от тази дата, се казва още в съобщението.

 

По-късно пред медиите самият шеф на Агенция „Митници” заяви, че складовете на „Лукойл Нефтохим Бургас” АД не могат да приемат и да изваждат продукция, тъй като не отговарят на изискванията на Закона за акцизите. Спира се всичко, което е на входа и на изхода. Законът им позволява това, което се намира вътре в завода, да бъде преработено, за да се стигне до готов продукт. След преработката нямат право на по-нататъшна дейност. Танов заяви, че ще има и среща между финансовия министър Симеон Дянков с представители на нефтената компания.

 

Такава среща се състоя малко след 10.30 ч. в Министерство на финансите. На нея присъства лично и директорът на „Лукойл България” АД Валентин Златев заяви пред журналисти, че рафинерията на „Лукойл Нефтохим Бургас” е приведена в авариен режим на работа. „Ние сме законопослушни и естествено изпълняваме указанията. Привели сме завода в авариен режим на работа, свалили сме преработката и го спираме за момента”, каза още Златев. Той отказа да отговори на въпроса откъде „Лукойл” ще взима горива за бензиностанциите си. „Аз имам яснота по въпроса точно колкото и вие”, каза той на журналистите.

 

Финансовият министър от своя страна заяви, че не очаква криза на пазара на горивата и всеки трябва да спазва правилата на играта.

 

След срещата шефът на Агенция „Митници” ген. Ваньо Танов каза, че до два-три дни се очаква да приключи инвентаризацията в „Лукойл” и тогава ще е ясно какви са данъчните задължения на компанията към държавната хазна. Танов посочи, че към момента единствената опция на компанията е да обжалва решението на митниците, с което тя беше принудена да преустанови работа.

 

Той обясни, че в момента "Лукойл" има право да преработва количествата суровини, които се намират вътре в рафинерията. "Това им позволява законът. Оттук-нататък не могат да изнасят и да внасят в данъчните складове", допълни Танов.

 

Информационна агенция КРОСС потърси за коментари представители на различни политически партии и експерти.

 

Не очаквам отнетият лиценз на Лукойл да стане причина за поскъпване на горивата. Това заяви финансистът Андрей Пръмов. Според него по-скоро са възможни прекъсвания на редовното снабдяване с горива, но не и криза на пазара.

 

Лукойл трябва да бъдат наказани - едно от наказанията е отнемането на лиценза им за търговия, заяви икономистът Красен Станчев. Причината е, че в рафинерията не са монтирани изискваните по закон измервателни уреди на входа и изхода на производствената верига. Това е трябвало да стане преди два месеца.

 

Заставаме зад действията на финансовия министър Симеон Дянков и шефа на митниците Ваньо Танов. Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров. Крайно време е всички фирми да разберат, че има държава, допълни Димитров, като уточни, че тази мярка ще подобри приходите в бюджета и условията на конкуренция в страната. Сините споделиха, че дори може да се очаква падане на цените на горивата.

 

Иван Костов поздрави за куража Симеон Дянков и Ваньо Танов, защото според него се изисква много кураж да се противопоставиш на монопола. Подобно на Мартин Димитров Костов изрази надежда, че ако се приложат всички мерки до край ще паднат цените на горивата.

 

Оценявам театралните способности на Бойко Борисов, особено след вчера по време на вота и днес след „драмата” с „Лукойл”, заяви Сергей Станишев. Според лидера на БСП историята с „Лукойл” и лицензите е един добре подготвен театър между правителството и „Лукойл”, защото са ясни личните отношения между Борисов и Златев. Станишев допълни, че се знае, че всяка година рафинерията излиза в планиран ремонт и се вкарват допълнителни количества петрол.

 

Не виждам нито „драма”, нито „войни”, както заявиха от опозицията по повод отнемането на лицензите на „Лукойл”, заяви депутатът от ГЕРБ Валентин Николов. Николов допълни, че в момента има ситуация, при която изпълнителната власт си върши работата и изпълнява приетите закони.

 

От Единна народна партия изпратиха писмо до медиите по повод отнетия лиценз на „Лукойл Нефтохим Бургас”. В него се казва, че партията поздравява ръководството на Агенция „Митници” и на Министерство на финансите за това, че въпреки забавянето и няколкократните ни публични призиви да се изпълнят предписанията на Закона - направиха необходимото и законното. „Това е акт, който от една страна ще принуди „Лукойл” да изпълни разпоредбите, а от друга – ще даде пример, че законът се прилага еднакво за всички, каза председателят на ЕНП г-жа Мария Капон.

 

Източник :КРОСС


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 27.07.2011 15:21

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

150 години от създаването на библиотека Априлов Палаузов.

Нови обяви

Ресторант „Колибите“ - град Добрич Екскурзии, почивки, самолетни и ... Качествени дамски облекла за пълни ... Строителство на жилищни и ... машина за царевица на пара Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

проекти  прол  живково  бизн  сирмани  обяв  хандбал  хандбал evropeisko  телефон на информация втора база  Етър  бинго габрово  пиволенд  разп  тодоров ден  новини kriminalni gabrovo  kameri  събития  ЦДГ  ин витро  заедно за габрово  община  Малки  безплатни обяви  габрово инфо  доставки  с живково  Камери  театър  народни лечители  . трите най-високи  
Сайт от OmiCode
_