HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.248
Щатски долар USD 1   1.43
Австралийски долар AUD 1   1.45
Швейцарски франк CHF 1   1.584
Чешка крона CZK 100   7.847
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.839
Новозеландски долар NZD 1   1.127
Полска злота PLN 10   4.477
Руска рубла RUB 100   4.561
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Веселата къща е сред най-известните музеи на карикатурата

 

Музеят „Дом на хумора и сатирата” намери място в каталог, представящ 10 от най-известните музеи на карикатурата в света. Изданието е резултат от втората среща на директорите на музеи и салони на карикатурата, състояла се в Музея на карикатурата в гр. Табриз (Иран) през м. септември 2010 г.

 

В него Веселата къща е представена с текст, разкриващ мисията, целите, дейността и фондовете й и фотографии от Парка на смеха, сградата на музея и експозиционните зали. Като илюстрации в публикацията присъстват и творби на известните български майстори на карикатурата Илиян Савков, Пламен Пенев, Алла и Чавдар Георгиеви.

 

В каталога са представени с текст и снимки още музеите и салоните на карикатурата в Ескишехир и Истанбул (Турция), Базел (Швейцария), Крьосхойтем (Белгия), Кута (о.Бали, Индонезия), Киото (Япония), Земун (Сърбия), Баку (Азербайджан) и Табриз (Иран).

 

Според организаторите на срещата и издателите на каталога това са най-известните и активни музеи в областта на хумористичното изкуство, а целта на ежегодните срещи на техните директори е обмяната на опит в организирането на международни конкурси и изяви. Освен това, редовните контакти спомагат за подобряване на комуникацията и взаимодействието между тях, откриват нови възможности за професионален обмен и съвместна работа по проекти в областта на хумористичното изкуство.

 

На първата среща на директорите през 2009 г., която бе организирана от Центъра за изследване на карикатурата към Анадолския университет в град Ескишехир (Турция), присъстваха и представители на Дома на хумора и сатирата – Габрово. С интересна мултимедийна презентация тогава бяха представени фондовете и дейността на габровския музей на смеха, както и изложбата „Съвременна българска карикатура” от фонда „Хумор на народите”.

 

Следващата, трета среща, ще се сътои през тази година в Музея на карикатурата в гр. Земун, Сърбия.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 11.02.2011 10:36

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

Трявна  kino  преброяване  blagowe]enie  кино алеко  web camera  Празник на Габрово  vremeto v gabrovo  ронда  хандбал  разписание  еврофутбол  габрово новини  разписание на автобуси  резултати от хандбал  минифутбол  новини  кино  Етър  наводнение  ректорат  любомир  Сам 2011  времето в габрово  транспорт  kameri  razpisanie  съдийки В група  тракт%D  обяв 
Сайт от OmiCode
_