HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

 °C

времето в габрово

Влажност:  %

Валежи:  mm/hr

Вятър:  m/s  

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.235
Щатски долар USD 1   1.414
Австралийски долар AUD 1   1.459
Швейцарски франк CHF 1   1.574
Чешка крона CZK 100   7.863
Датска крона DKK 10   2.627
Хонконгски долар HKD 10   1.819
Новозеландски долар NZD 1   1.13
Полска злота PLN 10   4.512
Руска рубла RUB 100   4.562
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

 

Веселата къща гостува в Боженци

 

За АИР „Боженци” тазгодишното гостуване на габровската Весела къща е продължение на добра традиция – контактите между двата музея се поддържат повече от десетилетие. От 1 март до 15 април в изложбената зала на архитектурния резерват ще бъде показана интересна колекция творби от художествения фонд на Дома „Хумор на народите”.

 

Изложбата е тематична и се нарича „В помощ на майката Природа”. Съставена е от 35 цветни карикатури на Валериу Курту (Германия), в които прозира чисто човешката загриженост на автора за оцеляването на Земята и нейната природа. Проблемът за опазването на околната среда от години занимава автора и го вдъхновява за нови творби на тази актуална тема. Всяка творба на карикатуриста звучи като апел към хората за повече грижа и обич към зеленото богатство на планетата, за защита на животните и растенията. Сериозната тема за опазване и защита на майката Природа не е представена с назидателен тон, а с голяма доза чувство за хумор и весело намигване към героите – обикновени хора, които се борят с вредители или събират плодовете от своя труд, понякога действат непохватно или наивно, но са явно доказателство, че връзката между човека и природата е вечна и всеки от тях зависи от другия.

 

Валериу Курту е роден през 1956 г. в Унгени, Молдова. В автобиографията си признава, че винаги е рисувал, дори и в часовете в училище, затова се е насочил професионално към изкуството и завършил анимация в Москва. От 1994 г. живее и работи в Германия като художник на свободна практика. Сътрудничи на хумористични печатни издания в редица европейски страни. Известен е по цял свят със своите карикатури и е лауреат на награди от международните конкурси за карикатура в Румъния, Македония, Белгия, Италия, Швейцария, Шотландия, Португалия, Люксембург, Турция и Тайван. С Дома на хумора е свързан повече от три десетилетия. Участник е в първите издания на Международното биенале на хумора и сатирата в изкуствата, а в XVII-то му издание през 2005 г. е отличен със специалната награда на Сдружение „Планета Габрово” за най-добра творба на габровска тематика.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 25.02.2011 10:31

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

532 са жителите на с.Поповци -най-голямото по население село в община Габрово.

Нови обяви

Spechelete.net – Играй и спечели ... Преводи и легализация от Лингва ... КУРСОВЕ КАПИТАН 20 БТ ЗА ЯХТСМЕНИ И ... Истанбул от Габрово Предколедна Виена Всички обяви

Анкета

poll За кого ще гласувате?

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

интелстав  прогноза за времето  razpisanie  камера  нова транспортна схема  тодоров денв с.живково  любомир  нови  нова транспортна с%D  разписание на автобуси  Онлайн камера  Ð²Ð°ÐºÐ°Ð½Ñ†Ð¸Ñ  web camera  проекти  резбонарезни инструменти  Празник на Габрово  CARNAVAL  уеб камери  rezbonarezni instrumenti  ясла зора  обществен съвет воден цикъл  обяви работа  новини  Ñ€ÐµÐ¼Ð¾Ð½Ñ‚ магистрала  работа предлага  библиотека априлов  Ð¾Ñ‰Ðµ обувки  бизнес Дряново  Ymca  уеб камера 
Сайт от OmiCode
_