HP FV

Габрово

dendax

Времето в Габрово

 

2.2°C

времето в габрово

Влажност: 94%

Валежи: 0 мм/ч

Вятър: 0 м/с ЮЮЗ

Валутен курс

Euro EUR 1   1.956
Британска лира GBP 1   2.329
Щатски долар USD 1   1.5
Австралийски долар AUD 1   1.495
Швейцарски франк CHF 1   1.604
Чешка крона CZK 100   7.733
Датска крона DKK 10   2.632
Хонконгски долар HKD 10   1.927
Новозеландски долар NZD 1   1.143
Полска злота PLN 10   4.358
Руска рубла RUB 100   4.683
« още »

Реклама

хотел Албедо

Приятелски сайтове

Изработка на сайт

Казанлък инфо

Елате в Габрово

Novini ot Stara Zagora

 

Акция “Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!”

 

Tрадиционната акция на полицията: “ВАКАНЦИЯ! ДА ПАЗИМ ЖИВОТА НА ДЕЦАТА НА ПЪТЯ!” ще се проведе от 1 до 15 юни 2011 г. на територията на цялата страна. Акцията има за цел превенция и ограничаване на причините и условията за ПТП с малолетни и непълнолетни през лятната ваканция.

 

По време на акцията и през цялата лятна ваканция, служителите от ОДМВР – Габрово ще извършват засилен превантивен контрол на местата с повишена опасност от ПТП с подрастващи; на спазването на скоростните режими и предимството от страна на водачите; управлението на двуколесни МПС от неправоспособни малолетни и непълнолетни; използването на предпазни каски и обезопасителни системи за превозване на деца в автомобилите.

 

Статистическите данни показват, че местата с повишена опасност от ПТП са кръстовищата в населените места, където от началото на годината са настъпили 68 произшествия или 23% от общия брой ПТП.

 

Основните причини за ПТП с подрастващи са следните:

Недостатъчното внимание и предпазливост от страна на водачите на МПС към най - уязвимите участници в движението, каквито са пешеходците и водачите на двуколесни пътни превозни средства; несъобразената скорост и неправилните изпреварвания, при които загиват или получават травми непълнолетни лица, пътници в превозни средства; управлението на мотоциклети и мотопеди от неправоспособни юноши; занижен родителски контрол в това отношение.

 

Все пак, данните от последните години показват трайна тенденция към намаляване на произшествията с деца и юноши в Габровска област.


 


Автор: zaGabrovo
Обратно   Печат Добавена 31.05.2011 14:42

КОМЕНТАРИ

Няма публикувани коментари. Публикувай първия коментар!Затвори

Напиши новина   Пусни обява

Реклама

 

Габрово - град на чудеса!

 

Нова транспортна схема


Число на деня

795 души с чуждо гражданство живеят в Област Габрово, според данни от последното преброяване.

Нови обяви

www.shperplat.eu Шперплат ... Forest Parquet International LTD Forest Parquet International LTD FORD TRANZIT Предлагам тютюн Всички обяви

Анкета

poll Какъв подарък искате за Коледа

    Резултати

 

Следвайте ни в twettertwitter

Търсени думи и фрази

театър  Габрово днес  КОНЦЕРТИ  rektorat  Габрово  биенале  обяви работа  библиотека априлов палаузов  уеб камери  Железният светилник  с живково  пгт Габрово  обучения  пътни произшествия  община габрово  РУ Габрово  изложба  новини kriminalni gabrovo  Бизнес  оу Неофит Рилски  заедно за габрово  филми  разписание  etyr  с. Горна росица  безплатни обяви  Априловска гимназия  градски транспорт  линия 27 разписание  кино програма габрово 
Сайт от OmiCode
_